IAŞI:. Informația – în sprijinul asistenților medicali și moașelor

Asistenții medicali și moașele vor cunoaște mai bine legislația. Recent, pe piață a apărut un „Ghid legislativ pentru asistenți medicali și moașe”. Editată de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România, broșura cuprinde principalele acte normative cu privire la exercitarea profesiei: Legea 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical și a profesiei de moașă, precum

Asistenții medicali și moașele vor cunoaște mai bine legislația.

Recent, pe piață a apărut un „Ghid legislativ pentru asistenți medicali și moașe”. Editată de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România, broșura cuprinde principalele acte normative cu privire la exercitarea profesiei: Legea 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical și a profesiei de moașă, precum și organizarea și funcționarea Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, Codul de etică și deontologie profesională al asistentului medical și al moașei din România, Statutul OAMMR, Regulamentul de organizare și funcționare al OAMMR și Programul Național de Educație Medicală Continuă al asistenților medicali și moașelor.

„Cunoașterea legislației ce reglementează exercitarea profesiei de asistent medical și moașă este absolut necesară. Colegii noștri au dreptul și trebuie să știe ce drepturi și obligații profesionale au. Am constatat că numeroși colegi, mai ales din medicina de familie și care lucrează în zona rurală, nu au nici cele mai elementare cunoștințe în domeniu. Pe de altă parte, toate aceste acte normative sunt cuprinse în bibliografia pentru gradul principal, așa încât venim și în sprijinul colegilor care vor susține acest examen în luna octombrie”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Broșura a fost tipărită în 20.000 de exemplare și va fi distribuită prin filialele județene ale OAMMR. Iașului i-au revenit 2.000 de broșuri, care vor fi disponibile începând de luni, 4 iulie, la noul sediu al OAMMR din str. Piața Unirii nr.5.