IAȘI:. „Info-nursing”, numărul 21

IAȘI:. „Info-nursing”, numărul 21

A apărut un nou număr al revistei „Info-nursing”. Primele concluzii după utilizarea platformei de cursuri online gratuite (oamr.eu), reducerea cu aproape 50% a cotizațiilor pentru anumite situații, asigurările de răspundere civilă pentru asistenții și moașele care profesează în regim independent și inaugurarea noului sediu OAMGMAMR Iași sunt știrile care deschid numărul 21 al revistei. „Importanța

A apărut un nou număr al revistei „Info-nursing”.

Primele concluzii după utilizarea platformei de cursuri online gratuite (oamr.eu), reducerea cu aproape 50% a cotizațiilor pentru anumite situații, asigurările de răspundere civilă pentru asistenții și moașele care profesează în regim independent și inaugurarea noului sediu OAMGMAMR Iași sunt știrile care deschid numărul 21 al revistei.

„Importanța cunoașterii surselor de eroare din faza pre pre-analitică” și „Imunoterapia alergen specifică”sunt articolele de specialitate, iar cititorii sunt invitați să răspundă la întrebările testului.

Despre proiectele europene derulate de Filiala Iași puteţi citi în paginile 4, 5 și 16.

Editorialul semnat de Liliana Pintilie are ca subiect „conștiința profesională”. „Un angajat care preferă să își părăsească locul de muncă mai curând decât să muncească sub standarde este o rara avis într-un stat ca al nostru, unde conștiința profesională abia se cristalizează pentru majoritatea grupurilor profesionale. Este valabil și în cazul asistenților medicali generaliști, a moașelor și a asistenților medicali. Și nu pentru că aceste profesii nu sunt la fel de vechi la noi ca în majoritatea statelor vestice, ci pentru că sunt de foarte putin timp reglementate, iar mulți dintre colegii noștri nu se percep ei înșiși ca membri ai echipei medicale, ci mai curând ca „asistenți” ai echipei medicale. Până nu respingem și refuzăm categoric să executăm atribuții în afara profesiei nu ne putem contura noi, în percepția noastră, profilul profesionistului asistent medical sau moașă.”, se subliniază în editorial.

„Info-nursing” este editată din 2014 și are 7 credite EMC.

Citește „Info-nursing” nr.21 (format .PDF)