IAŞI:. „Info-nursing”, a 13-a apariție

IAŞI:. „Info-nursing”, a 13-a apariție

A apărut numărul 13 al revistei „Info-nursing”. Publicaţia asistenţilor medicali şi moaşelor din judeţul Iaşi are, şi de această dată, un conţinut bogat şi atractiv. Primirea certificatelor de grad principal pentru sesiunea noiembrie 2016, conferinţa OAMGMAMR Iaşi dedicată Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, desprinderea din organizatie a absolvenților cu studii superioare de fizioterapie, fiziokinetoterapie, balneofiziokinetoterapie

A apărut numărul 13 al revistei „Info-nursing”.

Publicaţia asistenţilor medicali şi moaşelor din judeţul Iaşi are, şi de această dată, un conţinut bogat şi atractiv.

Primirea certificatelor de grad principal pentru sesiunea noiembrie 2016, conferinţa OAMGMAMR Iaşi dedicată Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, desprinderea din organizatie a absolvenților cu studii superioare de fizioterapie, fiziokinetoterapie, balneofiziokinetoterapie şi recuperare sunt principalele ştiri din acest număr. Din activitatea Filialei, „Info-nursing” anunţă ediţia a patra a concursului de cercetări şi studii clinice „Nursing de carieră”, precum si participarea la activităţi din cadrul proiectului „Mobilități de pregătire pentru o organizație puternică!”.

Pagina a treia este dedicată informării cititorilor despre modalităţile gratuite de obţinere a creditelor EMC.

Editorialul semnat de Liliana Pintilie, preşedintele OAMGMAMR Iaşi, pune accentul pe competenţele profesionale ale membrilor organizaţiei şi pe consecinţele depăşirii acestora. „Este esențial să aflăm din nou unde începe și unde se termină profesia noastră, să fim siguri ce avem voie și ce ni se impune să facem în exercitarea profesiei. Pentru a reveni în matca legalității este necesar să redescoperim competențele în cadrul cărora avem dreptul și obligația de a profesa. Astfel, pe de o parte ar scădea dramatic expunerea la malpraxis prin depășirea competențelor, iar pe de altă parte ar crește timpul alocat de asistentul medical pentru îngrjiri.”, se subliniază în editorial.

Articolele de specialitate abordează „Rolul asistentei medicale în transplantul de cornee” (asist. med. pr. lic. Augustina Ceornea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon”), „Drogurile şi infarctul miocardic acut la tineri” (asist. med. pr. Petronela Cotiaţă, Institutul de Boli Cardiovasculare), respectiv „Îngrijirea pacientului în stadiul terminal” (asist. med. pr. lic. Liliana-Adriana Creimer, Spitalul de Pneumoftiziologie).

„Info-nursing” are o apariţie trimestrială din aprilie 2014. Începând din 2016, revista asistenţilor medicali ieşeni şi moaşelor din judeţul Iaşi este creditată cu 7 credite EMC. „Info-nursing” este, în prezent, singura publicaţie cu credite EMC editată de o filială OAMGMAMR și se poate procura gratuit de la sediul Filialei Iași.

Vă dorim lectură utilă!