IAŞI:. Gradul principal 2018 – ultima oră

IAŞI:. Gradul principal 2018 – ultima oră

Asistenţii medicali ieşeni se pregătesc pentru examenul de grad principal. După contestaţii, au rămas 222 de candidați. 191 sunt asistenți medicali generaliști, iar 31 de candidați – alte specialități. Asistenţii medicali generalişti susţin examenul joi, 1 noiembrie 2018. Examenul are loc la Institutul de Psihiatrie „Socola” (Amfiteatru și Bibliotecă) și la Spitalul Clinic Județean de

Asistenţii medicali ieşeni se pregătesc pentru examenul de grad principal.

După contestaţii, au rămas 222 de candidați. 191 sunt asistenți medicali generaliști, iar 31 de candidați – alte specialități.

Asistenţii medicali generalişti susţin examenul joi, 1 noiembrie 2018. Examenul are loc la Institutul de Psihiatrie „Socola” (Amfiteatru și Bibliotecă) și la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” (Sala de lucrări de la Clinica de Cardiologie, respectiv Sala de Ședințe mică – Boltă).

Colegii din alte specialități (Balneofizioterapie, Farmacie, Igienă, Laborator, Radiologie) sunt programați vineri, 2 noiembrie, în Sala de Ședințe mică – Boltă.

Repartizarea pe săli va fi afișată, în ziua de 31 octombrie 2018, ora 10,00 la sediul OAMGMAMR Iași.

Candidaţii au acces în sălile de examen între orele 08.30 şi 08.45, pe baza unui act de identitate (carte de identitate, pașaport), aflat în termen de valabilitate. Candidaţii care nu se află în sălile de examen în momentul distribuirii testelor grilă şi a grilelor de răspuns pierd dreptul de participare la examen.

Testul-grilă conţine 100 de întrebări şi se desfăşoară între orele 10.00 și 12.00. Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns, din care un singur răspuns este corect. Fiecare răspuns corect este notat cu un punct.

Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să obţină minimum 70 de puncte, corespunzător notei 7,00.

Document atașat:
ORDINUL MS nr. 1.137 din 6 septembrie 2018 pentru aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale şi oficianţi medicali

Foto: Marius Asăndulesei / OAMGMAMR Iași