IAȘI:. Firmele de medicamente dezinformează asistenții de farmacie

Firmele de medicamente dezinformează asistenții de farmacie. La sediul filialei Iași a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România s-au prezentat, în ultimele două săptămâni, peste 20 de asistenți de farmacie care au solicitat evaluarea numărului de credite si reavizarea autorizațiilor de liberă practică, iar printre documentele prezentate se numărau și certificate de participare la

Firmele de medicamente dezinformează asistenții de farmacie.

La sediul filialei Iași a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România s-au prezentat, în ultimele două săptămâni, peste 20 de asistenți de farmacie care au solicitat evaluarea numărului de credite si reavizarea autorizațiilor de liberă practică, iar printre documentele prezentate se numărau și certificate de participare la manifestări organizate de câteva firme de specialitate. OAMMR nu recunoaște însă valabilitatea documentelor și, implicit, a numărului de credite acordate asistenților de farmacie.

„Mulți colegi ai noștri sunt, pur și simplu, păcăliți de firmele de medicamente, deoarece diplomele sau certificatele de participare pe care acestea le eliberează nu sunt valabile la evaluarea numărului de credite. O diplomă de la o astfel de manifestare este valabilă numai dacă pe ea apare și numărul de credite stabilit de Comisia Națională de Educație Medicală Continuă a Ordinului. Normal ar fi ca reprezentanții firmelor să-i informeze corect pe colegii noștri, ceea ce ar duce la evitarea unor situații mai mult decât neplăcute. De asemenea, îi rugăm pe colegii noștri asistenți de farmacie să se informeze înainte de a participa la manifestări, deoarece se pot trezi cu „surprize” de acest gen”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Precizăm că pentru reavizare, asistenții, indiferent de specialitate, trebuie să prezinte, în original, autorizațiile de liberă practică și certificatele de participare la cursuri sau manifestări. În cazul firmelor de medicamente, manifestările sunt creditate numai dacă acestea depun documentația necesară și primesc aprobare de la Comisia Națională de Educație Medicală Continuă a OAMMR.

Marius Asăndulesei
Compartimentul publicații, comunicare, imagine și relații cu mass-media
OAMMR Iași