IAŞI:. Febra admiterii de toamnă la UMF

Absolvenții de liceu care nu au participat sau care au ratat sesiunea din iulie a admiterii, precum și cei care tocmai au terminat bacalaureatul, au în această perioadă încă o șansă de a deveni studenți. Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” va organiza cea de-a doua sesiune de admitere după 20 septembrie, după

Absolvenții de liceu care nu au participat sau care au ratat sesiunea din iulie a admiterii, precum și cei care tocmai au terminat bacalaureatul, au în această perioadă încă o șansă de a deveni studenți.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” va organiza cea de-a doua sesiune de admitere după 20 septembrie, după un calendar propriu.

Față de facultățile și colegiile existente până acum și care au organizat admiterea în luna iulie, UMF își lărgește oferta educațională cu o facultate și trei colegii noi: Facultatea de Fiziokinetoterapie și colegiile de Asistenți Medicali pentru Igienă și Sănătate Publică, de Audiologie și de Cosmetică Medicală. Fiecare dintre cele patru noi instituții urmează să scoată la concursul de admitere câte 25 de locuri subvenționate și minimum câte 30 de locuri cu taxă. Ca și în cazul celor patru facultăți deja existente, admiterea la Facultatea de Fiziokinetoterapie se va face pe baza unui test – grilă, iar la cele trei noi colegii pe baza concursului de dosare.

Odată cu cele 100 de locuri bugetate de la noile specializări, UMF va scoate la admitere din toamnă locurile, în general cu taxă, rămase neocupate după sesiunea din iulie: 20 de locuri subvenționate la Facultatea de Moașe și 270 de locuri cu taxă, dintre care 40 la Moașe, 24 la Medicină Generală, 31 la Farmacie, 64 la Bioinginerie Medicală, 62 la Colegiul de Asistenți Medicali din Botoșani, 38 la Colegiul de Asistență Dentară și 12 la Colegiul de Balneofiziokinetoterapie.

„Ziua de Iaşi”, 6 septembrie 2004

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE