IAŞI:. Examenul de grad principal

Aproape trei sute de asistenți medicali ieșeni participă, în această săptămână, la examenul de grad principal. La concurs s-au înscris asistenții care au o vechime de cinci ani în specialitate, împliniți până la 31 decembrie 2004. Cei mai mulţi – 176 – sunt generaliști și vor susține examenul pe 30 septembrie. Pe 1 octombrie este

Aproape trei sute de asistenți medicali ieșeni participă, în această săptămână, la examenul de grad principal.

La concurs s-au înscris asistenții care au o vechime de cinci ani în specialitate, împliniți până la 31 decembrie 2004. Cei mai mulţi – 176 – sunt generaliști și vor susține examenul pe 30 septembrie. Pe 1 octombrie este programat examenul de grad principal pentru asistenții din celelalte specialități. Pentru asistenții medicali specialitatea balneofizioterapie-masaj și surori medicale/oficianți medicali, deficienți vizuali se va organiza o sesiune specială.

Examenul începe la ora 9.00 și are loc în Amfiteatrul Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Testul de evaluare cuprinde 100 de întrebări, din care 40% cu un singur răspuns corect și 60% cu două sau mai multe răspunsuri corecte. Subiectele sunt alcătuite de Comisiile Profesionale de Specialitate ale Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România.

La examenul de grad principal din 2004 au fost introduse trei specialități noi: asistent medical igienist de scaun stomatologic, asistent de stomatologie, statistica medicală.

Timpul de examinare este de două ore. Nota minimă de promovare este 7.00, iar Centrul de Perfecționare de la București este obligat să elibereze certificatele asistenților medicali admiși în maximum 90 de zile de la finalizarea examenului.

La examen, OAMMR Iași va fi reprezentat de vicepreședintele Maria Bolotă.