IAȘI:. EpiPen, obligatoriu pentru cabinetele școlare

IAȘI:. EpiPen, obligatoriu pentru cabinetele școlare

Asistenţii medicali trebuie să intervină de urgenţă în caz de şoc anafilactic. Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – organizaţia centrală a trimis filialelor judeţene o adresă însoţită de o recomandare a Departamentului de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Adresa OAMGMAMR face referire la obligativitatea dotării cu EpiPen a cabinetelor

Asistenţii medicali trebuie să intervină de urgenţă în caz de şoc anafilactic.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – organizaţia centrală a trimis filialelor judeţene o adresă însoţită de o recomandare a Departamentului de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Adresa OAMGMAMR face referire la obligativitatea dotării cu EpiPen a cabinetelor medicale din grădiniţe şi şcoli, precum şi a cabinetelor de medicină dentară, în conformitate cu Ordinul comun al ministrului Educaţiei Naţionale şi ministrului Sănătăţii nr.3764/694/2018 pentru completarea anexei.

EpiPen trebuie să fie în trusa de prim ajutor a cabinetelor din unităţile de învăţământ care au fost informate de către părinţi că au copii care suferă de alergii.

Document ataşat: Adresa OAMGMAMR şi Recomandarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la primul ajutor în caz de anafilaxie (format .PDF)

Foto credit: independent.co.uk