IAŞI:. Dosarul de îngrijiri, elaborat până la sfârşitul lui ianuarie 2018

IAŞI:. Dosarul de îngrijiri, elaborat până la sfârşitul lui ianuarie 2018

Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România va finaliza, până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, dosarul de îngrijiri şi îl va trimite unităţilor medicale din judeţ pentru a fi implementat. Dosarul de îngrijiri este, practic, echivalentul foii de observaţie clinică generală de la medici, care va permite asistenţilor medicali

Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România va finaliza, până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, dosarul de îngrijiri şi îl va trimite unităţilor medicale din judeţ pentru a fi implementat.

Dosarul de îngrijiri este, practic, echivalentul foii de observaţie clinică generală de la medici, care va permite asistenţilor medicali şi moaşelor să consemneze toate intervenţiile de nursing făcute în cazul fiecărui pacient.

Dosarul va cuprinde planul de îngrijire generalizat şi descrierea celor patru componente ale procesului de îngrijire: evaluarea pacientului/comunităţii; elaborarea unui plan logic de îngrijire; realizarea planului de îngrijire; evaluarea eficacităţii acţiunilor de îngrijire.

Asistenţii medicali sunt singurii care au dreptul să scrie în acest document.

Foto: quiggpartners.com

Detalii, în interviul Dosarul de îngrijiri, o provocare utilă pentru asistenți medicali și moașe acordat de Liliana Pintilie, presedintele OAMGMAMR Iaşi, revistei „Info-nursing”.