IAŞI:. Discuţii despre completarea studiilor asistenţilor medicali

IAŞI:. Discuţii despre completarea studiilor asistenţilor medicali

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi ia în considerare posibilitatea completării studiilor pentru absolvenţii şcolilor postliceale sanitare. Aceasta este concluzia primelor discuţii care au avut loc miercuri, 5 aprilie, între delegaţiile OAMGMAMR Iaşi şi SANITAS Iaşi, pe de o parte, şi rectorul UMF Iaşi, prof. dr. Viorel Scripcariu. „A fost o primă

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi ia în considerare posibilitatea completării studiilor pentru absolvenţii şcolilor postliceale sanitare.

Aceasta este concluzia primelor discuţii care au avut loc miercuri, 5 aprilie, între delegaţiile OAMGMAMR Iaşi şi SANITAS Iaşi, pe de o parte, şi rectorul UMF Iaşi, prof. dr. Viorel Scripcariu.

„A fost o primă întâlnire utilă, sperăm să urmeze şi altele la fel. În prezent, instituţiile de învătământ medical superior sunt în aşteptarea unor norme clare de implementare a legii care prevede transferul de credite de la şcolile postliceale sanitare la nivelul studiilor superioare. Pe de altă parte, în urma discutiilor purtate cu domnul rector, sperăm să avem din nou absolvenţi de specialităţi care au dispărut – radiologie, laborator – şi de care este mare nevoie.”, a declarat Liliana Pintilie, preşedintele OAMGMAMR Iaşi.

Legea adoptată de Parlament prevede posibilitatea completării de studii pentru absolvenţii şcolilor postliceale, specialitatea medicină generală.

Reamintim că, în august 2016, Ministerul Sănătăţii şi OAMGMAMR au făcut demersuri către Ministerul Educaţiei Naționale în vederea completării de studii pentru asistenţii medicali absolvenţi de ai şcolilor postliceale sanitare cu studii superioare, dar avizul primit a fost negativ.

Text: Marius Asăndulesei
Foto: Sanitas Iaşi / Facebook

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE