IAŞI:. Despre cabinetele de practică independentă, la DIGI24 Iaşi – VIDEO

IAŞI:. Despre cabinetele de practică independentă, la DIGI24 Iaşi – VIDEO

Vocea asistenţilor medicali şi moaşelor din judeţul Iaşi se face auzită în comunitate. Liliana Pintilie, preşedintele Filialei Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, a fost invitată la emisiunea „Vocile Iaşiului”, realizată de Ovidiu Mihăiuc, jurnalist DIGI24 Iaşi. Tema emisiunii – „Cabinete private pentru asistenţii medicali” – este parte a

Vocea asistenţilor medicali şi moaşelor din judeţul Iaşi se face auzită în comunitate.

Liliana Pintilie, preşedintele Filialei Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, a fost invitată la emisiunea „Vocile Iaşiului”, realizată de Ovidiu Mihăiuc, jurnalist DIGI24 Iaşi.

Tema emisiunii – „Cabinete private pentru asistenţii medicali” – este parte a campaniei „Asistent medical/moaşă: merit respect!”, derulată de Filiala Iaşi.

Liliana Pintilie a subliniat importanţa cabinetelor de practică independentă pentru sistemul sanitar şi pacienţi. „Beneficiile sunt multiple: pacienţii nu vor mai sta în UPU pentru efectuarea unui tratament. De asemenea, se pot acorda îngrijiri la domiciliul pacientului, iar oamenii să nu mai stea internaţi, deci degreveaza mult sistemul sanitar şi, în special, triajele şi Unităţile de Primire Urgenţe.”

Preşedintele OAMGMAMR Iaşi recunoaşte, pe de altă parte, că populaţia este obişnuită să meargă mai mult la spital pentru orice problemă medicală. „În ultima perioadă, această profesie a fost destul de marginalizată, practic asistentul medical a fost perceput ca un membru secundar al echipei medicale. Eu cred însă că, dacă pacienţii vor înţelege cu adevărat care este rolul lui şi vor reuşi să ajungă în aceste cabinete de practică independentă, să vadă cum se desfăşoară activitatea şi ce beneficii au, atunci sigur vor merge în aceste cabinete.”, spune Liliana Pintilie.

VIDEO: Înregistrarea emisiunii „Vocile Iaşiului”

Foto: Captură DIGI24 Iaşi