IAŞI:. De ziua lor, asistenţii medicali ieşeni donează sânge

IAŞI:. De ziua lor, asistenţii medicali ieşeni donează sânge

Asistenţii medicali ieşeni se implică în campania de donare de sânge „Fii supererou! Donează sânge, familia ta ar putea avea nevoie!” Primii care au sosit Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi au fost 17 asistenţi de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, însoţiţi de un medic ATI şi de infirmieri. Au urmat colegi de la

Asistenţii medicali ieşeni se implică în campania de donare de sânge „Fii supererou! Donează sânge, familia ta ar putea avea nevoie!”


Primii care au sosit Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi au fost 17 asistenţi de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, însoţiţi de un medic ATI şi de infirmieri. Au urmat colegi de la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” şi de la alte unităţi medicale.

Unii asistenţi au venit direct din tura de noapte, alţii de la serviciu sau din timpul liber.

Toţi participanţii au declarat că s-au prezentat la CRTS deoarece cunosc dificultăţile cu care se confruntă sistemul sanitar şi doresc să ajute la salvarea vieţilor pacienţilor. Câţiva doritori să doneze sânge au fost respinşi pe motiv că nu îndeplinesc condiţiile cerute.

Asistenţii medicali şi moaşele care au participat la campania de donare de sânge au primit câte voucher care le va permite să participe gratuit la un curs EMC. Membrii care nu au primit voucherul la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină sunt aşteptaţi la sediu cu dovada că au donat sau au intenţionat să doneze sânge, pentru a primi un voucher.

Campania continuă vineri, 12 mai, între orele 9.00 şi 12.00, şi luni, 15 mai. În ultima zi, la CRTS sunt aşteptaţi asistenţi medicali de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”.

„Fii supererou! Donează sânge, familia ta ar putea avea nevoie!” este o campanie organizată de Filiala Iași a OAMGMAMR și vizează implicarea membrilor organizației în donarea de sânge pentru salvarea vieților semenilor.

Ascultă
Radio Iaşi, 12 mai 2017, matinal – Reportaj despre campania de donare de sânge
Radio Iaşi, 12 mai 2017 – Redifuzarea reportajului despre campania de donare de sânge