IAȘI:. Cursuri de sterilizare la standarde europene

Asistenții medicali ieșeni din secțiile de sterilizare și bloc operator vor învăța să lucreze după norme practicate în statele Uniunii Europene. Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași și Getinge Academy (Suedia) organizează, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2007, cursul cu tema „Controlul infecțiilor și sterilizarea centrală”. Cursul este susținut

Asistenții medicali ieșeni din secțiile de sterilizare și bloc operator vor învăța să lucreze după norme practicate în statele Uniunii Europene.

Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași și Getinge Academy (Suedia) organizează, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2007, cursul cu tema „Controlul infecțiilor și sterilizarea centrală”. Cursul este susținut de asistenți medicali de la București, experți ai Getinge Academy, iar tematica include norme europene în domeniul controlului infecțiilor nosocomiale, informații despre echipamente utilizate în statele Uniunii Europene, management și mod de organizare curentă a stațiilor de sterilizare și bloc operator.

Cursul are loc în Amfiteatrul ASP (Sanepid) Iași și se desfășoară în două serii. Prima serie este programată în zilele de 29, 30 și 31 octombrie (dimineața). Seria a doua începe pe 31 octombrie (după-amiaza) și se termină vineri, 2 noiembrie.

Cursul este creditat de OAMMR cu 24 de credite EMC. Asistenții medicali care doresc să participe se pot înscrie la reprezentanții OAMMR din unitățile sanitare unde își desfășoară activitatea. Numărul maxim de participanți este de 35 persoane/serie. Taxa de participare este de 50 RON și se va achita la finalul cursului, când participanții vor completa fișele de evidență.

„Facem tot ce este posibil pentru informarea colegilor noștri în legătură cu modul în care se lucrează în secții de acest profil în statele Uniunii Europene. Trebuie să fim permanent pregătiți să lucrăm la standarde europene. Ne preocupă, de asemenea, condițiile în care lucrează majoritatea colegilor noștri, deoarece statisticile neoficiale continuă să arate că 20% dintre ei sunt deja infectați cu virusul hepatitei B și C. Cei mai mulți asistenți medicali în această situație provin din spitale de boli infecțioase”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Parteneriatul OAMMR cu Getinge Academy a început în urmă cu doi ani, iar din mai 2005 OAMMR este membru în Forumul European de Sterilizare Centrală și Bloc Operator.

Marius Asăndulesei,
Compartimentul publicații, comunicare, imagine și relații cu mass-media
OAMMR Iași