IAŞI:. Cursuri de completare a studiilor

Asistenţii medicali care au absolvit înainte de 2007 se pot înscrie la cursuri de completare a studiilor, astfel încât să aibă şi ei pregătire conformă cu noile criteriile minime de formare şi competenţe prevăzute de Directiva 2013/55/UE de modificare a Directivei 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale. Studiile vor dura maxim un an – în funcţie

Asistenţii medicali care au absolvit înainte de 2007 se pot înscrie la cursuri de completare a studiilor, astfel încât să aibă şi ei pregătire conformă cu noile criteriile minime de formare şi competenţe prevăzute de Directiva 2013/55/UE de modificare a Directivei 2005/36/CE privind recunoaşterea calificărilor profesionale.

Studiile vor dura maxim un an – în funcţie de numărul de ore de recuperat de care au nevoie deţinătorii diplomelor –, se vor desfăşura prin şcolile potliceale sanitare şi vor debuta în această toamnă, pentru absolvenţii învăţământului postliceal.

De programul de relansare a diplomelor vor beneficia şi absolvenţii de învăţământ superior cu diplome neconforme (colegii universitare), care vor începe după aprobarea de către Ministerul Educaţiei, iar pentru această categorie de asistenţi medicali generalişti programul se va finaliza cu examen de licenţă.

Până la începerea cursurilor au debutat sesiunile de formare a formatorilor – a celor care vor preda în şcolile postliceale – în care sunt implicaţi experţi străini.

Vă vom oferi, pe pagina de facebook şi pe site-ul filialei, mai multe detalii privind înscrierea la cursuri atunci când acestea vor fi disponibile.