IAŞI:. Congresul Naţional de Durere 2014

La Iaşi se desfăşoară, în perioada 8-10 mai 2014, a doua ediţie a Congresului Naţional de Durere. Evenimentul este organizat de Asociatia de Algeziologie din România, iar lucrările vor avea loc la Hotel Unirea. Congresul include Ziua Medicamentului (ediţia a XXIII-a) si „2014 – Anul Mondial de Luptă Împotriva Durerii Orofaciale”, o iniţiativă a Asociaţiei

La Iaşi se desfăşoară, în perioada 8-10 mai 2014, a doua ediţie a Congresului Naţional de Durere.

Evenimentul este organizat de Asociatia de Algeziologie din România, iar lucrările vor avea loc la Hotel Unirea.

Congresul include Ziua Medicamentului (ediţia a XXIII-a) si „2014 – Anul Mondial de Luptă Împotriva Durerii Orofaciale”, o iniţiativă a Asociaţiei Internaţionale pentru Studiul Durerii – IASP.

Eveniment satelit: A XII-a Întâlnire româno-israeliană în domeniul algeziologiei.

Rezumatele şi lucrările in extenso se pot trimite până la data de 17 aprilie 2014 pe adresa: congres2014@algezio.ro

Evenimentul se va desfăşura pe durata a trei zile, după cum urmează:

-Joi, 8 mai, sunt programate: conferinţa de presă la deschiderea evenimentului, sesiunile dedicate farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie şi simpozionul satelit „Terapii complementare şi alternative în tratamentul durerii”.

-Vineri, 9 mai, lucrările abordează tema centrală a congresului, „Durerea orofacială”, lansată pentru anul în curs de IASP, forumul înternaţional al tuturor specialiştilor implicaţi în studiul şi managementul durerii. În a doua jumătate a zilei sunt programate o sesiune pe tema managementului durerii acute şi o sesiune dedicată durerii în paliaţie.

-Sâmbătă, 10 mai, are loc secţiunea dedicată studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor medici, precum şi sesiunea de reumatologie.

Coordonatorul ştiinţific al evenimentului este prof. dr. Ostin C. Mungiu.

Lucrările congresului se adresează medicilor de familie, medicilor stomatologi şi specializaţi în chirurgie BMF, farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie, asistenţilor medicali, biologilor, cercetătorilor precum şi altor specialităţi în cadrul cărora managementul durerii joacă un rol principal: ATI, reumatologie, neurologie, pediatrie, oncologie, ORL.

Evenimentul este creditat EMC şi EFC. Lucrările congresului vor fi publicate in extenso în Revista Medico-Chirurgicală (indexată BDI, categoaria B+).

Pentru informaţii suplimentare despre programul ştiinţific şi taxele de participare, vă rugăm accesaţi www.algezio.ro.

UPDATE: Congresul National de Durere este creditat de OAMGMAMR cu 14 credite EMC.