IAŞI:. COMBAT Asist 2014, un succes

Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv (COMBAT Asist) de la Iaşi a fost un succes. Potrivit organizatorilor, la manifestare au participat peste 100 de asistenţi medicali din diferite specialităţi. „Ne-am bucurat de o prezenţă vastă, colegii noştri venind din medicina şcolară, cardiologie, pneumologie, medicină internă şi de familie. Cursul a avut o parte practică,

Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv (COMBAT Asist) de la Iaşi a fost un succes.

Potrivit organizatorilor, la manifestare au participat peste 100 de asistenţi medicali din diferite specialităţi.

„Ne-am bucurat de o prezenţă vastă, colegii noştri venind din medicina şcolară, cardiologie, pneumologie, medicină internă şi de familie. Cursul a avut o parte practică, iar participanţii s-au implicat activ. A existat un pretest la care colegii s-au descurcat bine, iar evaluarea finală, de asemenea, ne-a mulţumit. Ne-am bucurat de participarea pacienţilor hipertensivi şi a celor cu risc hipertensiv. În ansamblu, a fost un eveniment-maraton reuşit, care s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile, la sfârşitul căreia participanţii s-au declarat mulţumiţi şi au confirmat că doresc repetarea acestor ateliere de lucru”, a precizat as. med. pr. lic. Lorena Stancu, lector COMBAT Asist.

Cursul a avut loc pe 6 iunie, la Hotel „Unirea”, pe trei ateliere de lucru: „Hipertensiunea – drumul de la prevenţie la tratament sau de la sănătate la boală”, „Abordarea familiei cu risc hipertensiv – problema medico-socială” şi „Întâlnire cu pacienţii hipertensivi – Consilierea pentru un stil de viaţă sănătos”.

Manifestarea a fost creditată cu 8 credite EMC.

Capitala Moldovei este al treilea oraş în care ajunge COMBAT Asist în 2014. În septembrie, la Bucureşti, este programată a treia ediție a Conferinţei Naţionale a Societăţii Române de Hipertensiune.