IAŞI:. Certificate pentru absolvenții cursurilor gratuite pe Internet

Peste 200 de asistenți medicali ieșeni își vor primi certificatele de absolvire a cursurilor gratuite pe Internet în domeniul HIV/SIDA. Certificatele au fost trimise de Fundația Romanian Angel Appeal la sediul Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, filiala Iași (strada Piața Unirii, nr.5, sc.A, parter). Ele pot fi ridicate de absolvenți, de luni până

Peste 200 de asistenți medicali ieșeni își vor primi certificatele de absolvire a cursurilor gratuite pe Internet în domeniul HIV/SIDA.

Certificatele au fost trimise de Fundația Romanian Angel Appeal la sediul Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, filiala Iași (strada Piața Unirii, nr.5, sc.A, parter). Ele pot fi ridicate de absolvenți, de luni până vineri, între orele 11.00 și 14.00. Tot la sediul OAMMR sunt rugați să se prezinte, în vederea atribuirii creditelor, și asistenții care au primit certificatele în original la domiciliu.

Cursurile gratuite pe Internet se desfășoară pe module la distanță, accesibile la adresa de Internet www.hivability.ro, pe suport CD sau manuale. Cursurile sunt gratuite doar până la 31 decembrie 2005, dată la care se termină finanțarea proiectului.

Creditele sunt repartizate pe cursuri după cum urmează: „Noțiuni generale despre HIV-SIDA” – 10 credite; „Prevenirea transmiterii HIV în practica medicală” – 12 credite; „Consiliere pentru testarea HIV” – 15 credite; „Rolul moașei în prevenirea transmiterii verticale a infecției cu HIV” – 15 credite; „Consilierea HIV la femeia gravidă” – 15 credite.

Cursurile pot începe oricând dorește asistentul medical, iar parcurgerea materialelor durează între 3 și 14 zile. La final, cursanții sunt testați pe Internet și obțin certificate recunoscute de Ministerul Sănătății, unice, fără posibilitatea eliberării de duplicate.

Înainte de a se prezenta la sediul OAMMR, asistenții sunt rugați să verifice dacă figurează în lista întocmită de Fundația Romanian Angel Appeal. Lista poate fi consultată descărcând fişierul atașat (format PDF):
Lista absolvenţilor cursurilor on-line HIV-SIDA