IAŞI:. Au sosit adeverinţele pentru a doua specializare 2016

IAŞI:. Au sosit adeverinţele pentru a doua specializare 2016

44 de asistenţi medicali generalişti şi de pediatrie ieşeni, încadraţi pe posturi în Radiologie-imagistică medicală, Laborator, Balneo-fizioterapie, respectiv Nutriţie şi dietetică au obţinut, în 2016, recunoaşterea specializărilor în care lucrează. Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a primit, astăzi, 3 noiembrie, de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică,

44 de asistenţi medicali generalişti şi de pediatrie ieşeni, încadraţi pe posturi în Radiologie-imagistică medicală, Laborator, Balneo-fizioterapie, respectiv Nutriţie şi dietetică au obţinut, în 2016, recunoaşterea specializărilor în care lucrează.

Filiala Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a primit, astăzi, 3 noiembrie, de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, adeverinţele de absolvire pentru candidaţii care au participat la examenul de obţinere a cele de-a doua specializări.

Adeverinţele se eliberează titularului pe baza prezentării documentului de identitate sau împuternicitului pe baza împuternicirii (nelegalizată), însoţită de copie după cartea de identitate atât a titularului cât şi a persoanei împuternicite.

În centrul universitar Iaşi, examenul pentru a doua specializare s-a desfăşurat în perioada 18-31 octombrie 2016.

În urma examenului, 1 asistent medical a obţinut recunoaşterea specializării în Balneo-fizioterapie, 11 în Laborator, 2 în Nutriţie şi dietetică, iar 30 în Radiologie-imagistică medicală.

Potrivit noului Program de Educaţie Medicală Continuă, asistenţii medicali care au promovat examenul pentru a doua specializare obţin 30 de credite EMC.