IAȘI:. Asistenții medicali susțin examenul de grad principal

Peste 300 de asistenți medicali ieșeni susțin, în această săptămână, examenul de grad principal. 294 dintre ei s-au înscris la medicină generală, iar 32 la celelalte specialități. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Sănătății, examenul are loc în zilele de 22 și 23 octombrie 2009. Joi, 22 octombrie 2009 vor susține examenul candidații înscriși pentru specialitățile

Peste 300 de asistenți medicali ieșeni susțin, în această săptămână, examenul de grad principal.

294 dintre ei s-au înscris la medicină generală, iar 32 la celelalte specialități.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Sănătății, examenul are loc în zilele de 22 și 23 octombrie 2009. Joi, 22 octombrie 2009 vor susține examenul candidații înscriși pentru specialitățile Medicină generală și Pediatrie. A doua zi sunt programați asistenții înscriși pentru Obstetrică ginecologie, Radiologie și imagistică medicală, Laborator, Farmacie, Igienă și sănătate publică, Balneofizioterapie.

Examenul are loc în Amfiteatrul și Biblioteca Spitalului de Psihiatrie „Socola” din Iași, din Șos. Bucium nr. 36.

Intrarea în sală a candidaților se va face în intervalul orar 08.30-08.45, în baza actului de identitate (B.I., C.I.) sau pașaport, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Candidații care nu dețin documente de identitate nu vor putea intra în sală.

Examenul durează două ore și constă într-un test grilă cu 100 de întrebări. Corectarea lucrărilor va fi efectuată la sfârșitul probei. Corectura grilelor se face pe loc, în sala de concurs.

Sunt declarați promovați candidații care obțin minimum 70 de puncte.

Rezultatele finale se vor afișa la sediul Direcțiilor de Sănătate Publică pe data de 30 octombrie 2009 și pe site-ul www.perfmed.ro pe data de 2 noiembrie 2009. Până la data de 1 februarie 2010, Centrul Național de Perfecționare în Domeniul Sanitar București (CNPDSB) va preda Direcțiilor de Sanătate Publică adeverințele de grad principal pentru candidațiii declarați admiși.

Marius Asăndulesei
Compartimentul publicații, comunicare, imagine și relații cu mass-media
OAMGMAMR Iași

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE