IAȘI:. Asistenţii medicali generalişti sau de pediatrie pot obţine specializări în specialităţile în care lucrează

Asistenţii medicali generalişti sau de pediatrie care lucrează în specialităţi cu deficit de personal – radiologie, imagistică medicală, laborator, nutriţie şi dietetică, BFT, igienă şi sănătate publică – pot obţine specializări în specialităţile în care lucrează. Specializările pot fi obţinute în urma participării la programe de specializare care vor fi organizate de Şcoala Naţională de

Asistenţii medicali generalişti sau de pediatrie care lucrează în specialităţi cu deficit de personal – radiologie, imagistică medicală, laborator, nutriţie şi dietetică, BFT, igienă şi sănătate publică – pot obţine specializări în specialităţile în care lucrează.

Specializările pot fi obţinute în urma participării la programe de specializare care vor fi organizate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, la solicitarea unităţilor medicale. Unităţile medicale publice şi private sunt obligate să îi trimită la cursuri pe asistenţii medicali generalişti sau de pediatrie care lucrează în aceste specialităţi fără a avea cursuri de specializare.

Programele de specializare vor fi finalizate cu examen teoretic şi probă practică, iar noua specializare obţinută va fi trecută în Certificatul de membru.

OAMGMAMR va avea un membru în comisiile de examinare.

Toate aceste prevederi fac parte din Ordinul 613/2013 emis de Ministerul Sănătăţii la începutul lunii mai.

Conform documentului, angajatorul urmează să achite contravaloarea participării la programele de specializare.