IAȘI:. Asistenții medicali continuă să plece la muncă în străinătate

Numărul asistenților medicali ieșeni care pleacă la muncă în străinătate continuă să crească. Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – filiala Iași a eliberat, în prima jumătate a anului, 133 de adeverințe de malpraxis pentru cei care doresc să plece la muncă în străinătate, cu 20% mai multe față de aceeași perioadă a anului

Numărul asistenților medicali ieșeni care pleacă la muncă în străinătate continuă să crească.

Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România – filiala Iași a eliberat, în prima jumătate a anului, 133 de adeverințe de malpraxis pentru cei care doresc să plece la muncă în străinătate, cu 20% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Destinația preferată a asistenților care își caută de lucru în afara țării rămâne Italia, dar este în creștere numărul solicitanților pentru Marea Britanie și Irlanda.

În perioada 7 ianuarie 2003 – 27 iunie 2007, OAMMR Iași a eliberat 907 adeverințe de malpraxis în vederea plecării în străinătate. Adeverințele de malpraxis sunt documente emise de OAMMR și certifică faptul că solicitanții nu au avut probleme pe linie profesională. Adeverințele de malpraxis se eliberează pe loc, în baza autorizației de liberă practică și a actelor de studii (diploma de studii și foaia matricolă), iar solicitanții trebuie să prezinte documentele menționate în original. Cele mai multe asemenea documente (279) au fost eliberate în anul 2004, iar cele mai puține (82) în 2005.

Marius Asăndulesei
Compartimentul publicații, comunicare, imagine și relații cu mass-media
OAMMR Iași