IAŞI:. Amenințări și proteste pe site-ul OAMMR

„Respectați-l pe Profetul nostru Mahomed sau veți vedea adevărata furie musulmană”. Așa sună mesajul pe care hackeri musulmani l-au postat, în noaptea de 26/27 martie, pe pagina de internet a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, filiala Iași, la secțiunea „Forum”. Mesajul este semnat de un oarecare Yusuf Kara, care se identifică „Yusuf –

„Respectați-l pe Profetul nostru Mahomed sau veți vedea adevărata furie musulmană”.

Așa sună mesajul pe care hackeri musulmani l-au postat, în noaptea de 26/27 martie, pe pagina de internet a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România, filiala Iași, la secțiunea „Forum”.

Mesajul este semnat de un oarecare Yusuf Kara, care se identifică „Yusuf – iskorpitz – Metlak – aLpTurkTegin – TheHacker”.

Partea a doua a mesajului se adresează musulmanilor din întreaga lume și susține că aceștia sunt cei mai curați deoarece… se spală în urechi de cinci ori pe zi și nu de două ori pe lună. „Islamul ne cere să fim curați, în nici un caz ca voi! Danemarca, te rugăm respectă-i pe toți profeții Dumnezeului Allah”, se mai spune în încheierea mesajului.

Hackerii musulmani au mai postat acest mesaj pe numeroase site-uri din lume, printre țările amenințate fiind Austria, Elveția, Finlanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Suedia, China și chiar Japonia. Site-urile atacate sunt din cele mai diferite domenii, numitorul lor comun fiind modelul de forum. În România, printre site-urile sparte se numără cel al francmasoneriei și pagina de net dedicată fotbalistului Adrian Mutu. Pe ambele pagini de web, accesul la secțiunea „Forum” este, în acest moment, blocat.

Hackerii islamici se răzbună, în acest fel, și pe români pentru defăimarea Profetului Mahomed în presa internațională, prin publicarea unor caricaturi ale acestuia. Scandalul a izbucnit la începutul acestui an, când mai multe cotidiane europene au decis să publice caricaturile cu Profetul Mahomed, apărute inițial în publicația daneză „Jyllands-Posten”, fapt ce a stârnit criticile și protestele lumii musulmane. Caricaturile respective îl înfățișau pe Profet purtând un turban în formă de bombă cu fitilul aprins.

OAMMR Iași va sesiza autoritățile competente în legătură cu acest incident.