IAȘI:. A doua Conferință Județeană OAMMR Iași

Peste 150 de asistenți medicali ieșeni și-au anunțat participarea la cea de-a doua ediție a Conferinței Județene a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași. Dedicată Zilei Internaționale a Asistentului Medical, manifestarea are loc vineri, 4 mai, la Casa Sindicatelor, începând cu ora 10.00 și are ca temă „Calitatea vieții, calitatea îngrijirilor”.

Peste 150 de asistenți medicali ieșeni și-au anunțat participarea la cea de-a doua ediție a Conferinței Județene a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România – Filiala Iași.

Dedicată Zilei Internaționale a Asistentului Medical, manifestarea are loc vineri, 4 mai, la Casa Sindicatelor, începând cu ora 10.00 și are ca temă „Calitatea vieții, calitatea îngrijirilor”.

Lucrările științifice abordează subiecte precum „Asistentul medical – profesie și devotament”, „Asistența medicală – politică socială”, „Rolul comunicării în calitatea actului medical”, „Calitatea în sistemul sanitar și „Asistentul medical – verigă importantă în creșterea calității vieții”.

„În sistemul sanitar, asistentul medical are o importanță majoră, deoarece 80% din activitatea unui spital este cea de îngrijire. Pe de altă parte, asistentul medical nu are, în acest moment, nici un cuvânt de spus în elaborarea și aplicarea politicilor de sănătate, deoarece avem încă de luptat cu mentalitatea potrivit căreia medicul este cel care decide totul. OAMMR a reușit să se impună, dar nu în măsura în care locul și rolul său să ajungă la nivelul organizațiilor profesionale similare din Uniunea Europeană”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

„Calitatea în sistemul sanitar înseamnă ca îngrijirile să fie acordate de profesioniști, iar neamestecul sectorului administrativ constituie o garanție în acest sens. Trebuie să se înțeleagă, pe de altă parte, că sănătatea înseamnă bani, iar autoritățile ar trebui să se implice mai mult din acest punct de vedere”, a precizat Tania Bararu, secretar județean OAMMR Iași.

Participanții fără lucrări primesc 24 de credite EMC, iar autorii – 36 de credite.