IAȘI:. 15 Noiembrie 2007 – ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN

Ziua Natională fără Tutun, marcată în cea de-a treia joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informarii si sensibilizării populatiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiei producătoare de tutun, demersurile forurilor internationale privind lupta împotriva răspândirii bolilor asociate consumului de tutun, precum si cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de

Ziua Natională fără Tutun, marcată în cea de-a treia joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informarii si sensibilizării populatiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiei producătoare de tutun, demersurile forurilor internationale privind lupta împotriva răspândirii bolilor asociate consumului de tutun, precum si cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos.

Tema propusa pentru acest an de Organizatia Mondiala a Sanatatii este „100% medii libere de fum de tigara” si are ca asteptari cresterea gardului de constientizare a populatiei generale în legatura cu importanta crearii si dezvoltarii mediilor în care fumatul este interzis. Realizarea acestui obiectiv determina în mod direct protectia copiilor, adolescentilor, tinerilor, dar si adultilor fata de expunerea la fumul de tigara.

Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza aceasta masura, aplicabila în orice mediu (locuri de munca, spatii de petrecere a timpului liber, spatii publice , acasa) este singura care protejeaza cu adevarat populatia fata de riscurile expunerii la fumul de tigara. Alte masuri, cum sunt ventilarea sau filtrarea aerului în spatiile închise în care se fumeaza, nu fac decât sa reduca si nu sa previna efectele fumatului pasiv.

Agentia Nationala Antidrog, la nivelul judetului Iasi reprezentata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, îsi propune, prin intermediul campaniei „Creaza si bucura-te de locuri fara fum de tigara”, sensibilizarea populatiei cu privire la necesitatea respectarii legislatiei în domeniu si implicarii acesteia în promovarea spatiilor fara fum de tigara, respectând dreptul fiecarei persoane de a respira aer curat.

Va invitam sa ne fiti alaturi noi miercuri, 14 noiembrie 2007, ora 12.30 , la conferinta de presa din incinta Universitatii Petre Andrei din Iasi, cladirea noua, etaj XI, sala 11.2, la ora 12,30.

Persoana de contact: Psih. Rusu Roxana Mihaela – Centrul de Prevenire,
Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi
Tel: 0749.275672
E-mail: cpecaiasi@gmail.com
Va multumim!