GENEVA:. Bolile de inimă, bolile infecțioase și cancerul sunt primele trei cauze de deces

Bolile de inimă, bolile infecțioase și cancerul rămân primele trei cauze de deces la nivel mondial, potrivit unui raport făcut public luni, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Atacurile de cord și alte boli ale inimii sunt primele cauze de mortalitate în lume, provocând 29% dintre decesele la nivel mondial dintr-un an. Bolile infecțioase cauzează

Bolile de inimă, bolile infecțioase și cancerul rămân primele trei cauze de deces la nivel mondial, potrivit unui raport făcut public luni, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Atacurile de cord și alte boli ale inimii sunt primele cauze de mortalitate în lume, provocând 29% dintre decesele la nivel mondial dintr-un an. Bolile infecțioase cauzează 16% dintre decese, iar cancerul, 13%.

Topul bolilor letale la nivel mondial a rămas neschimbat din 1990, când organizația a făcut prima cercetare de acest tip. Următoarele cauze de deces, în ordinea incidenței, sunt infecțiile respiratorii (inclusiv pneumonia), bolile respiratorii (astm și alergii), rănile accidentale și înecurile, problemele de sănătate ale nou-născuților, bolile digestive, sinuciderile, crimele și conflictele, afecțiunile neuropsihice, diabetul și problemele maternale legate de sarcină și naștere.

Raportul OMS se bazează pe date despre decese strânse din 112 țări, la nivelul anului 2004, acestea fiind cele mai recente informații disponibile la scară mondială.

Realitatea TV, 29 octombrie 2008

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE