DEBRECEN:. Training pentru asistenți medicali debutanți în Debrecen (Ungaria)

Asociația pentru Tinerii și Studenții din Partium, prin programul sectorial Leonardo da Vinci, ceea ce aparține de Lifelong Learning Programme, anunță startul proiectului intitulat „Pregătire vocațională pentru asistenți medicali debutanți în Debrecen”. Scopul este de a oferi oportunitatea de a dobândi experiență în domeniul asistenței medicale pentru 10 tineri. Pregătirea va avea loc la Centrul

Asociația pentru Tinerii și Studenții din Partium, prin programul sectorial Leonardo da Vinci, ceea ce aparține de Lifelong Learning Programme, anunță startul proiectului intitulat „Pregătire vocațională pentru asistenți medicali debutanți în Debrecen”.

Scopul este de a oferi oportunitatea de a dobândi experiență în domeniul asistenței medicale pentru 10 tineri. Pregătirea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină și de Sănătate din Debrecen.

Durata proiectului este de 16 săptămâni, începând din data de 9 ianuarie 2012, până pe 29 aprilie 2012.

Persoanele ținte a proiectului sunt tineri licențiați în medicină (asistenți medicali, infirmieri), interesați și pricepuți în domeniul asistenței medicale care încă nu au avut posibilitatea de a ocupa un loc de muncă în domeniul studiilor deja terminate. Scopul clar al proiectului este de a oferi o posibilitate de un exercițiu practic de 16 săptămâni, perioadă în care participanții aleși vor învăța metode medicale noi aplicate în sistemul sanitar și vor câștiga expriența practică de care au nevoie pentru opta cu șansă la un post în domeniu.

Cei care doresc să candideze au posibilitatea de a alege între trei domenii de asistență medical: Anestezie-terapie intensivă, Chirurgie și Obstetrică-ginecologie.

Experiențele acumulate vor fi de nivel internațional, recunoscute prin emiterea unui document Europass Mobility, document cunoscut și acreditat în UE și în afara acestuia. Proiectul va fi demarat de Asociația pentru Tinerii și Studenții din Partium din România, partenerul maghiar fiind Asociația pentru Civili și Studenți din Hajdusag. Mobilitatea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină și de Sănătate din Debrecen. Toate costurile vor fi acoperite de Comisia Europeană prin Agenția Națională de Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Costurile ce țin de cazare, mese, transport (local și internațional) vor fi asigurate din bugetul alocat proiectului, în plus fiecare participant va beneficia de 150 Euro lunar bani de buzunar.

Cerințe:
Cunoașterea obligatorie a limbii maghiare și engleze la nivel conversațional
Candidații să fie absolvenți ai specializării de asistență medicală (facultate, studii postliceale sau alte forme de învățământ de lungă durată).
Odată selectați, respectarea strictă a prevederilor contractuale.
Aplicările se fac prin completarea unui CV și a Formularului de candidatură. Acestea se găsesc pe siteul www.pihe.ro/ro . Termenul pentru aplicări: 4 Decembrie, ora 24.
Informații suplimentare: office@pihe.ro, sau +40 752.243 538, www.llp-ro.ro

Sursa: www.granturi.ro

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE