Asistenţii medicali se confruntă în fiecare zi cu numeroşi factori generatori de stres: suferinţa umană provocată de boală sub numeroase forme: durere, plâns, furie, ţipete, agonie, moarte; ei simt frica pacienţilor şi a familiilor lor, se lovesc de incapacitatea de a vindeca pacienţi, comunică deseori veşti proaste, simt presiune din partea structurilor administrative spitaliceşti, a echipei în care lucrează, sunt încărcaţi de sarcini numeroase datorită lipsei de personal, sunt nevoiţi să se adapteze serviciului în ture, se confruntă cu propriile probleme familiale.

Asistenţii medicali absorb şocurile şi energia negativă de la oamenii şi din mediul de lucru. Câteodată sunt trataţi neadecvat de către pacinţi sau familiile acestora, sunt deseori învinovăţiţi pentru lucrurile neplăcute care surtvin în îngrijirea pacienţilor. Cu toate aceste, asistenţii trebuie să-şi păstreze cumpătul, să-şi reprime mânia şi să-şi ascundă emoţiile, ca să poată fi alături de pacient până la sfârşitul turei. Lipsa de timp şi de energie sunt pentru ei cei mai redutabili inamici.

Stresul de la serviciu devine un bagaj: ei duc acasă emoţiile neexprimate şi epuizarea de la locul de muncă, fapt ce poate genera haos şi neînţelegeri cu membrii propriilor familii.

Cercetările au pus în evidenţă faptul că epuizarea profesională nu este cauzată numai de o muncă stresantă şi de prea multe responsabilităţi. Stilul de viaţă şi anumite trăsături de personalitate contribuie la sindromul burnout. Modul cum îţi petreci timpul liber şi filosofia de viaţă pot fi la fel de importante ca şi suprasolicitarea de la locul de muncă sau de acasă.

Cauze ale burnoutului legate de locul de muncă:
● Sentimentul de lipsă de control asupra propriei munci
● Lipsa de recunoaştere sau de recompense pentru munca bine făcută
● Aşteptări neclare sau prea mari de la locul de muncă
● Activităţi monotone şi lipsite de provocări
● Lucrul într-un mediu haotic sau presant

Cauze ale burnoutului legate de stilul de viaţă:
● Prea multă muncă, fără suficient timp pentru relaxare şi socializare
● Asumarea de prea multe responsabilităţi, fără ajutor de la alte persoane
● Somn insuficient
● Lipsa relaţiilor de susţinere strânse

Trăsăturile de personalitate pot contribui la burnout:
● Tendinţele perfecţioniste; nimic nu este niciodată suficient de bun
● Pesimismul
● Nevoia de control; reticenţa de a delega altora sarcinile
● Nivel înalt de autorealizare, personalitate de tip A

În ceea ce priveşte tipurile de epuizare profesională, un grup de cercetători spanioli de la Universitatea din Zaragoza, Spania, a creat 3 profiluri de burnout în funcţie de caracteristicile identificate la persoanele afectate: tipul frenetic, tipul sub-provocat şi tipul uzat.

Profilul ,,frenetic’’ este asociat cu un număr mare de ore de lucru. O persoană care lucrează mai mult de 40 ore pe săptămână este de 6 ori mai predispusă la sindromul burnout decât o persoană care lucrează numai 35 ore. Acest tip de angajaţi sunt, de obicei, puternic implicaţi în activitatea lor profesională, sunt foarte ambiţioşi şi îşi asumă un număr mare de sarcini.

O persoană care are o muncă plictisitoare, cu sarcini monotone şi fără oportunităţi de dezvoltare personală prezintă riscul de a se încadra în tipul ,,sub-provocat’’. Acesta este un profil cu preponderenţă masculin.

Profilul ,,uzat” tinde să apară la persoanele care au avut continuitate la acelaşi loc de muncă. Datorită lipsei de recunoaştere pe care o percep la locul de muncă, aceştia renunţă să îşi mai îndeplinească obligaţiile de serviciu. De exemplu un angajat cu mai mult de 16 ani vechime la acelaşi loc de muncă este de 5 ori mai expus să dezvolte acest profil, decât un altul cu o vechime mai mică de 4 ani.

Oricare ar fi profilul, persoanele afectate de burnout prezintă epuizare emoţională, cinism şi lipsă de eficienţă în muncă.

Din punctul de vedere al educaţiei, s-a descoperit că persoanele foarte educate şi cele cu un nivel scăzut de educaţie sunt cele mai predispuse la burnout, cei cu nivel mediu de educaţie fiind mai puţin afectaţi.

Referinţe bibliografice:
http://psychcentral.com/news/2011/06/29/study-details-three-kinds-of-job-burnout/27344.html
http://www.helpguide.org/mental/burnout_signs_symptoms.htm