BUCUREȘTI:. Restricții pentru asistenții medicali de BFT

BUCUREȘTI:. Restricții pentru asistenții medicali de BFT

Asistenții medicali de balneofizioterapie nu pot lucra în cabinete de medicină de familie sau de alergologie din România. Precizarea aparține Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – organizația centrală, într-o adresă către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), și vine ca urmare a mai multor solicitări din partea unor asistenți

Asistenții medicali de balneofizioterapie nu pot lucra în cabinete de medicină de familie sau de alergologie din România.

Precizarea aparține Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – organizația centrală, într-o adresă către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), și vine ca urmare a mai multor solicitări din partea unor asistenți de balneofizioterapie care au cerut avizul pentru a lucra în cabinete din specialitățile menționate.

OAMGMAMR consideră că în cabinetele de medicină de familie își pot desfășura activitatea doar absolvenți de profil clinic, adică asistent medical generalist, asistent medical obstetrică-ginecologie, asistent medical de pediatrie sau asistent medical de ocrotire. Asistenții medicali de balneofizioterapie NU au competențe care să le permită exercitarea profesiei în cabinetele de medicină primară.

Totodată, Ordinul solicită CNAS ca furnizorii de servicii medicale să încheie contracte numai cu asistenți medicali care au pregătire profesională corespunzătoare profilului de activitate a angajatorului.

Document atașat:

Adresa OAMGMAMR către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (format .PDF)

Foto: cdn1.tnwcdn.com