BUCUREȘTI:. Reforma sanitară, din nou în discuție

Ministerul Sănătății discută miercuri, din nou, pachetul de legi ale reformei în sistemul sanitar. În cazul avizului favorabil al Colegiului Ministerului Sănătății, legile ar urma să ajungă apoi, pentru aprobările finale, la ministerele care trebuie să le avizeze. Ministrul Eugen Nicolaescu este optimist, pentru că majoritatea observațiilor se referă la probleme de formă, nu de

Ministerul Sănătății discută miercuri, din nou, pachetul de legi ale reformei în sistemul sanitar. În cazul avizului favorabil al Colegiului Ministerului Sănătății, legile ar urma să ajungă apoi, pentru aprobările finale, la ministerele care trebuie să le avizeze.

Ministrul Eugen Nicolaescu este optimist, pentru că majoritatea observațiilor se referă la probleme de formă, nu de fond. În aceste condiții, Nicolaăescu crede că până pe 10 ianuarie pachetul de legi privind reforma in Sănătate va fi trimis, pentru ultima verificare, unor avocați, după care va fi depus la Guvern.

În urmă cu o lună, premierul Tăriceanu anunța că este posibil ca Guvernul chiar să-și asume răspunderea pentru legile reformei în sănătate. Premierul a precizat ca o decizie finala în acest sens va fi adoptată în momentul în care pachetul de legi va fi prezentat Guvernului spre aprobare. Prin noile legi, Executivul vrea să separe clar funcția de director de spital de cea de medic. De altfel, schimbările făcute la conducerile unor spitale din București au creat la mijlocul lunii trecute numeroase polemici și schimburi de acuzații politice. La fel de contestată este și legea farmaciilor. Acest proiect a rămas de altfel în suspendare și va fi discutat în jur de 15 ianuarie și cu experții Uniunii Europene.

(Antena3, 4 ianuarie 2006)