BUCUREȘTI:. Reavizarea autorizațiilor de liberă practică ar putea fi prelungită cu încă trei luni

Termenul de acumulare a creditelor și avizarea autorizațiilor de liberă practică ale asistenților medicali ar putea fi prelungit până la 30 iunie. Biroul Executiv al Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România a trimis filialelor din teritoriu o adresă în care în care se precizează că „în acest moment prioritatea Consiliului Național trebuie să fie

Termenul de acumulare a creditelor și avizarea autorizațiilor de liberă practică ale asistenților medicali ar putea fi prelungit până la 30 iunie.

Biroul Executiv al Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România a trimis filialelor din teritoriu o adresă în care în care se precizează că „în acest moment prioritatea Consiliului Național trebuie să fie decongestionarea situației la Filiala București și rezolvarea problemei colegilor din București, și ulterior discutarea cauzelor care au dus la apariția acestei situații, în cadrul Consiliului Național din 2 martie. (…) Perpetuarea acestei situații aduce deservicii organizației și pune sub semnul întrebării capacitatea OAMMR de a gestiona exercitarea profesiei asistenților medicali și moașelor”, se mai menționează în document.

În cazul în care Consiliul Național va fi de acord cu această solicitare, se vor face recomandări conducerii filialei București a OAMMR pentru a pune în practică o altă modalitate de lucru, astfel încât să se evite aglomerația existentă în acest moment.

„Situația de la OAMMR București este gravă și constituie punct prioritar pe ordinea de zi a Consiliului Național din 2 martie. Așteptăm explicațiile președintelui filialei OAMMR București privitoare la cauzele care au dus la această situație și, în funcție de situație, vom lua măsurile necesare. De asemenea, dacă și alte filiale se confruntă cu probleme de acest gen, termenul de reavizare va fi prelungit și pentru membrii lor”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Răspunsul filialelor OAMMR este așteptat până miercuri, 7 februarie 2007, ora 13.00.

Reamintim că pentru reavizare, asistenții trebuie să prezinte, în original, autorizațiile de liberă practică și certificatele de participare la cursuri.

Un asistent medical care a lucrat neîntrerupt în perioada 1 noiembrie 2003-1 noiembrie 2006 trebuie să fi obținut 110 credite EMC (50 pe anul 2004, 30 pe 2005 și 30 pe 2006). Eventualele credite suplimentare obținute se reportează pentru anul 2007. Numărul de credite reportate nu poate fi însă mai mare de 30.

Membrii OAMMR care nu au profesat într-un an calendaristic pe o perioadă mai mare de șase luni sunt exceptați de la obligația de a obține credite pentru anul respectiv. Este cazul membrilor OAMMR care au fost în concediu de îngrijire a copilului, în concediu de maternitate, concediu medical precum și cazul asistenților medicali debutanți în profesie. Dovada situațiilor menționate se face prin adeverință de la locul de muncă.

Marius Asăndulesei
Compartimentul publicații, comunicare, imagine și relații cu mass-media
OAMMR Iași