BUCUREȘTI:. Protocol de colaborare cu Centrul de Perfecționare

Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România a semnat un protocol de colaborare cu Centrul Național de Perfecționare în Domeniul Sanitar București. Conform documentului, cele două instituții vor colabora în următoarele situații: organizarea și desfășurarea concursurilor și examenelor pentru asistenți medicali și moașe; elaborarea metodologiei și tematicii de concursuri și examene; organizarea și desfășurarea cursurilor

Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România a semnat un protocol de colaborare cu Centrul Național de Perfecționare în Domeniul Sanitar București.

Conform documentului, cele două instituții vor colabora în următoarele situații: organizarea și desfășurarea concursurilor și examenelor pentru asistenți medicali și moașe; elaborarea metodologiei și tematicii de concursuri și examene; organizarea și desfășurarea cursurilor de competență și specializare pentru asistenți medicali și moașe.

Protocolul prevede, de asemenea, că toate formele de pregătire pentru asistenți medicali și moașe care urmează a fi derulate de Centrul de Perfecționare vor fi creditate de OAMMR, conform Programului Național de Educație Medicală Continuă.

Reprezentanți ai celor două instituții se vor întâlni semestrial pentru a analiza activitatea derulată în colaborare, și pentru a elabora noi activități. De asemenea, vor fi constituite grupe mixte de lucru pentru punerea în practică a prevederilor Protocolului.

Centrul Național de Perfecționare în Domeniul Sanitar este instituție publică în subordinea Ministerului Sănătății Publice care aplică strategiile Ministerului în privința formării și perfecționării profesionale, evaluării și certificării pentru toate categoriile de personal care lucrează în sistemul sanitar.

Sursa: oamr.ro