BUCUREŞTI:. OAMMR, solicitat „doar atunci când există interese”

Asistenții medicali sunt din nou marginalizați. Ei nu mai au reprezentanți în comisia de vânzare a spațiilor medicale. Potrivit Ordonanței 110/14.07.2005, din comisia respectivă făcea parte și „un reprezentant al organizațiilor profesionale corespunzătoare”. Suspendată până la data de 30 iunie 2006, ordonanța de urgență a fost aprobată prin Legea 236/9 iunie 2006. Aceasta din urmă

Asistenții medicali sunt din nou marginalizați.

Ei nu mai au reprezentanți în comisia de vânzare a spațiilor medicale.

Potrivit Ordonanței 110/14.07.2005, din comisia respectivă făcea parte și „un reprezentant al organizațiilor profesionale corespunzătoare”. Suspendată până la data de 30 iunie 2006, ordonanța de urgență a fost aprobată prin Legea 236/9 iunie 2006. Aceasta din urmă prevede că din comisie vor face parte „un reprezentant al Colegiului Medicilor din România și, după caz, un reprezentant al Colegiului Medicilor Dentiști din România”, reprezentanții Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România fiind excluși.

Legea urmează să intre în vigoare pe 1 iulie și a stârnit revoltă în rândul asistenților medicali.

„Prin lege, și asistenții medicali/moașele au dreptul să-și deschidă cabinete. Dacă vor mai găsi, bineînțeles, ceva de vânzare, vor trebui să fie reprezentați de alte organizații decât cea din care fac parte. Mai mult, nu știm cine va reprezenta interesele tehnicienilor dentari, dat fiind că și ei au dreptul să cumpere spații medicale. Ceea ce se întâmplă este aberant și nedrept. OAMMR este permanent marginalizat doar pentru că reprezintă asistenții medicali și suntem solicitați doar atunci când există interese în acest sens. Profesia de asistent medical este una complementară celei de medic, iar OAMMR nu se simte cu nimic mai prejos decât Colegiul Medicilor sau Colegiul Medicilor Dentiști. Intenționăm să depunem un protest la Ministerul Sănătății Publice și să solicităm reintroducerea Ordinului în comisia respectivă”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Marius Asăndulesei
OAMMR Iași
Compartimentul Publicații, comunicare, imagine și relații cu mass-media