BUCUREŞTI:. Nu se vor mai organiza admiteri la şcolile postliceale de asistenţi medicali

Din anul următor universitar, nu se vor mai organiza admiteri la şcolile postliceale de asistenţi medicali – a anunţat ieri ministrul educaţiei şi cercetării, Mircea Miclea. El a precizat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii şcolii medicale din ţară s-a constatat că meseria de asistent medical se va putea dobândi numai după absolvirea unei facultăţi

Din anul următor universitar, nu se vor mai organiza admiteri la şcolile postliceale de asistenţi medicali – a anunţat ieri ministrul educaţiei şi cercetării, Mircea Miclea.

El a precizat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii şcolii medicale din ţară s-a constatat că meseria de asistent medical se va putea dobândi numai după absolvirea unei facultăţi la nivel de licenţă, conform standardelor UE.

În viitor, absolvenţii liceelor sanitare vor avea doar calificare de infirmieri. În universităţi, se vor organiza studii la nivel de licenţă pentru facultăţile de medicină, de medicină dentară, farmacie, moaşe şi asistenţi medicali, iar în colegii se vor organiza studii de trei ani plus master pentru tehnicieni dentari, pentru tehnicieni specializaţi în imagistică şi cardiologie, pentru asistenţi stomatologi – informează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.

Agenția de presă RADOR, 29 ianuarie 2005