BUCUREȘTI:. Modificări în Programul Național EMC pentru asistenții medicali

De la 1 ianuarie 2008, în Programul Național de Educație Medicală Continuă a asistenților medicali vor interveni modificări. Consiliul Național al Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România a hotărât, recent, ca membrii OAMMR să facă, obligatoriu, un curs de specialitate pe an. „Așa este în Uniunea Europeană și vom avea grijă să organizăm cursuri

De la 1 ianuarie 2008, în Programul Național de Educație Medicală Continuă a asistenților medicali vor interveni modificări.

Consiliul Național al Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din România a hotărât, recent, ca membrii OAMMR să facă, obligatoriu, un curs de specialitate pe an.

„Așa este în Uniunea Europeană și vom avea grijă să organizăm cursuri pentru toate specialitățile. De asemenea, cele două cursuri obligatorii din Programul Național EMC – Resuscitare cardio-respiratorie, respectiv Prevenirea infecțiilor nosocomiale – trebuie efectuate obligatoriu în termen de trei ani de zile și numai de către cei care nu le-au parcurs până acum. Pe de altă parte, toate cererile de creditare, la nivel național, a cursurilor și manifestărilor științifice se vor face numai de către filialele județene. Am avut multe situații în care furnizorii de EMC se adresau direct Comisiei Naționale EMC, iar filialele primeau doar o adresă de înștiințare că acel program sau manifestare are loc, fără să poată avea vreun control asupra ei. Cererea de creditare trebuie trimisă de către filiala județeană cu o lună înainte de desfășurarea manifestării”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

Numărul de credite ce trebuie realizate de către un aistent medical / moașă rămâne de 30 pe an, iar termenul de evaluare a numărului de credite pe 2007 este 31 martie 2008.

Marius Asăndulesei
Compartimentul publicații, comunicare, imagine și relații cu mass-media
OAMMR Iași