BUCUREȘTI:. Mesajul ministrului Eugen Nicolăescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical

Doamnelor și Domnilor asistenți medicali, Ziua profesiunii dumneavoastră este un bun prilej de a vă felicita și, bineînțeles, de a vă ura multă sănătate. Instituirea Zilei Internaționale a Asistenților Medicali denotă importanța muncii pe care o desfășurați. Asistentul medical este o rotiță importantă în mecanismul îmbunătățirii stării de sănătate a pacienților și uneori chiar în

Doamnelor și Domnilor asistenți medicali,

Ziua profesiunii dumneavoastră este un bun prilej de a vă felicita și, bineînțeles, de a vă ura multă sănătate.

Instituirea Zilei Internaționale a Asistenților Medicali denotă importanța muncii pe care o desfășurați. Asistentul medical este o rotiță importantă în mecanismul îmbunătățirii stării de sănătate a pacienților și uneori chiar în salvarea vieții lor.

Dumneavoastră, asistenții medicali din România, jucați un rol important în sistemul sanitar românesc și de aceea meritați pe deplin această zi. Cartea dumneavoastră de vizită este profesionalismul de care dați dovadă zi de zi. Acest profesionalism a trecut de mult granițele României, devenind și cea mai bună scrisoare de recomandare pentru ocuparea unui loc de muncă nu numai aici, acasă, ci oriunde în Europa.

Personal, vreau ca asistenții medicali pregătiți conform standardelor europene să nu-și mai dorească să plece din țară, iar cei care lucrează în străinătate să-și dorească să se întoarcă. Știu că acest lucru este posibil prin asigurarea condițiilor de lucru și salariilor de nivel european.

Primul pas a fost făcut. Anul acesta, sistemul sanitar a beneficiat de majorări salariale importante. Am încercat să eliminăm nedreptățile în privința ierarhiilor salariale, am acordat sporuri în funcție de gradul de dificultate al activității desfășurate. Reformele vor continua însă până când sistemul sanitar românesc va avea aceleași unități de măsură ca în restul țărilor membre ale Uniunii Europene. Și în această întreprindere mi-ar plăcea să fiți partenerii Ministerului Sănătății Publice.

Vă doresc sănătate și mult succes !

Eugen Nicolăescu
Ministrul Sănătății Publice

Sursa: ms.ro