BUCUREŞTI:. Lansarea Asociaţiei Române de Educaţie în Hipertensiunea Arterială

LANSARE ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE EDUCAŢIE ÎN HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ (ARE-HTA) – comunicat de presă – Data difuzării: 22 septembrie 2014, Iaşi Joi, 18 septembrie 2014, a fost lansată la Bucureşti Asociaţia Română de Educaţie în Hipertensiunea Arterială (ARE-HTA), organizaţie neguvernamentală naţională, care are ca scop promovarea educației medicale ca parte importantă a managementului hipertensiunii arteriale. Lansarea

LANSARE ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE EDUCAŢIE ÎN HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ (ARE-HTA)

– comunicat de presă –

Data difuzării: 22 septembrie 2014, Iaşi

Joi, 18 septembrie 2014, a fost lansată la Bucureşti Asociaţia Română de Educaţie în Hipertensiunea Arterială (ARE-HTA), organizaţie neguvernamentală naţională, care are ca scop promovarea educației medicale ca parte importantă a managementului hipertensiunii arteriale.

Lansarea a avut loc în cadrul Congresului Societății Române de Hipertensiune „Certitudini şi dileme în hipertensiunea arterială”, manifestare medicală de maximă importanţă, care reuneşte anual sute de profesionişti în domeniul sănătăţii ce tratează această afecţiune şi complicaţiile sale. Congresul este organizat sub egida Societății Europene de Hipertensiune, a Academiei de Ştiințe Medicale şi a Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Lansarea ARE-HTA vine pe fondul unei nevoi semnificative de a oferi tratament corect, educaţie şi susţinere pacientului cu hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială afectează 40% din populaţia României, dar foarte puţini dintre pacienţii diagnosticaţi conştientizează nevoia de a urma corect şi consecvent medicaţia prescrisă şi de a-şi modifica stilul de viaţă. Netratată corect, hipertensiunea arterială evoluează şi conduce în timp la complicaţii importante, precum infarct miocardic, accident vascular cerebral, afectare renală, oculară etc.

ARE-HTA îşi propune să desfăşoare proiecte şi activităţi specifice de formare şi dezvoltare profesională a asistenţilor medicali în vederea sprijinirii pacienţilor care suferă de HTA. Pentru atingerea scopului propus, asociaţia va colabora cu întregul corp medical şi organizaţiile pacienţilor din România şi din alte ţări, cu toate ministerele şi alte instituţii ale statului.

ARE-HTA va activa pentru standarde acceptabile şi echitabile de îngrijire a persoanelor cu hipertensiune arterială şi complicaţii ale acesteia, la nivelul întregii ţări. Răspunzând îndemnului „Pacientul hipertensiv are nevoie de mai mult decât o prescripţie corectă”, peste 100 de persoane participante la Congresul Societății Române de Hipertensiune au devenit membri ARE-HTA în prima oră după lansare. Județul Iaşi a fost reprezentat de 23 de asistenți medicali, dintre care trei sunt formatori în cadrul Filialei Iaşi a OAMGMAMR: Lorena Stancu (coordonator ARE-HTA pe Regiunea Nord-Est), Violeta Parasca şi Dorin Despa.

Asociaţia este deschisă personalului de îngrijire a pacienţilor cu hipertensiune arterială şi complicaţii ale acesteia: asistenţilor medicali care îngrijesc bolnavi cu hipertensiune arterială, întregului corp medical, psihologilor şi nutriționiştilor. Membri asociaţi pot fi şi alte persoane active în domeniul educaţiei, sănătăţii, drepturilor pacienţilor sau alte domenii relevante, precum cadre didactice, farmacişti, redactori media etc. Numărul de membri nu este limitat. Pentru înscrieri, puteţi accesa www.are-hta.ro.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm nu ezitaţi să ne contactaţi.

Persoană de contact: Lorena Stancu, telefon: 0740-631052, e-mail: lorena.stancu@yahoo.com

Sursa: are-hta.ro