BUCUREŞTI:. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea malpraxisului

Ministrul Sănătăţii a prezentat în conferinţa de presă de marţi şi legea privind malpraxisul, care vine să acopere vidul legislativ actual, prin definirea exactă a răspunderii persoanelor fizice şi juridice ce activează în sistemul de sănătate. Actul normativ stabileşte răspunderea civilă în cazurile de malpraxis medical, cu excepţia cazurilor în care prejudiciul se produce deliberat,

Ministrul Sănătăţii a prezentat în conferinţa de presă de marţi şi legea privind malpraxisul, care vine să acopere vidul legislativ actual, prin definirea exactă a răspunderii persoanelor fizice şi juridice ce activează în sistemul de sănătate.

Actul normativ stabileşte răspunderea civilă în cazurile de malpraxis medical, cu excepţia cazurilor în care prejudiciul se produce deliberat, cu rea-credinţă.

Totodată, proiectul de lege reglementează procedura de asigurare de malpraxis a persoanelor fizice şi juridice ce activează în sistemul de sănătate, precum şi procedura de despăgubire a victimelor.

Ca noutate, sunt aplicate principiile Uniunii Europene privind descentralizarea, prin înfiinţarea Comisiilor Locale de Conciliere.

Conţinutul documentului este în concordanţă cu practicile în domeniu din statele membre ale Uniunii Europene şi din Statele Unite ale Americii.

(ROMPRES)