În jurnalul internațional „Resuscitation” s-au publicat ieri noile ghiduri referitoare la resuscitarea cardio-pulmonară, informează Consiliul European de Resuscitare (ERC), care sunt recomandate întregului personal medical și nu numai, capitolul „basic life support” conținând informații utile și pentru persoane laice. Recomandările se bazează pe un studiu aprofundat al resuscitării realizat în ultimii doi ani de către
În jurnalul internațional „Resuscitation” s-au publicat ieri noile ghiduri referitoare la resuscitarea cardio-pulmonară, informează Consiliul European de Resuscitare (ERC), care sunt recomandate întregului personal medical și nu numai, capitolul „basic life support” conținând informații utile și pentru persoane laice.
Recomandările se bazează pe un studiu aprofundat al resuscitării realizat în ultimii doi ani de către experții în domeniu din întreaga lume. Ultimele ghiduri au fost publicate în 2000, iar de atunci s-au făcut progrese mari în acest sens. Noile ghiduri sunt mai simple și pot fi mai bine înțelese de către oricine.
Recunoașterea cât mai rapidă a unui stop cardio-respirator și aplicarea din timp a manevrelor de resuscitare este esențială pentru supraviețuirea acestor bolnavi.
Ghidurile din 2005 recomandă efectuarea masajului cardiac cu frecvență mai mare, adică un raport de 30 de compresii sternale după 2 ventilații (față de ghidurile vechi în care raportul era de 15 compresii la 2 ventilații) atât pentru adulți cât și pentru copii, în afară de nou-născuți.
Mulți ani s-a crezut că hipotermia are un efect protector asupra creierului unei persoane care a suferit un stop cardiac. Evidențe recente sugerează că, într-adevăr, hipotermia moderată după un stop cardiac resuscitat are un efect benefic și ajută în recuperarea totală a persoanei respective.
Sursa: postamedicala.ro