BUCUREŞTI:. Experienţă de 5 ani pentru înființarea cabinetelor de practică independentă

BUCUREŞTI:. Experienţă de 5 ani pentru înființarea cabinetelor de practică independentă

Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care solicită înfiinţarea unui cabinet de practică independentă trebuie să îndeplinească cerințe suplimentare. Ei trebuie să deţină o experienţă profesională de minim 5 ani în exercitarea efectivă, legală, neîntreruptă şi cu normă întreagă a profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă sau a profesiei de asistent

Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care solicită înfiinţarea unui cabinet de practică independentă trebuie să îndeplinească cerințe suplimentare.

Ei trebuie să deţină o experienţă profesională de minim 5 ani în exercitarea efectivă, legală, neîntreruptă şi cu normă întreagă a profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă sau a profesiei de asistent medical, a decis Consiliul Naţional al OAMGMAMR în şedinţa din 16 martie 2018.

Din 2017, asistenţii medicali şi moaşele pot să îşi înfiinţeze propriile cabinete de practică în regim independent. Ei pot să angajeze în aceste cabinete şi alt personal medical (medic, kinetoterapeut, maseur, asistenţi de balneofizioterapie, psihologi etc.). Legislaţia mai oferă posibilitatea asocierii mai multor asistenţi medicali şi/sau moaşe pentru înfiinţarea unui cabinet de practică independentă.

Practica profesiei în regim independent presupune exercitarea fără supravegherea şi fără supervizarea unui medic pentru manoperele care pot fi executate autonom, conform competenţelor rezultate din formarea de bază. Sunt permise, de asemenea, activităţi delegate, la indicaţia medicului şi activităţi care se pot efectua numai sub supravegherea medicului.

Citeşte Hotărârea nr. 3/16.03.2018 privind experienţa profesională a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali care solicită înfiinţarea cabinetului de practică independent (format .PDF)

Foto: new.milojevic.hr