BUCUREŞTI:. Directorii de îngrijiri vor merge la cursuri

Președintele OAMMR, Liliana Iordache și vicepreședintele organizației, Mircea Timofte au avut recent o întâlnire cu reprezentanții Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar cărora le-au solicitat să organizeze cursuri pentru directorii de îngrijiri. Cele două părți au convenit că vor fi organizate cursuri cu durata de o lună (4 module) în patru centre universitare

Președintele OAMMR, Liliana Iordache și vicepreședintele organizației, Mircea Timofte au avut recent o întâlnire cu reprezentanții Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar cărora le-au solicitat să organizeze cursuri pentru directorii de îngrijiri.

Cele două părți au convenit că vor fi organizate cursuri cu durata de o lună (4 module) în patru centre universitare din țară, cărora le vor fi arondate județele limitrofe. OAMMR va asigura secretariatul tehnic. Certificatele de absolvire vor fi înregistrate de cele două instituții și semnate de directorul unității de învățământ și de președintele OAMMR.

Înscrierea la curs se va face și pe baza unui aviz emis de filialele OAMMR, care va atesta faptul că asistentul medical respectiv nu a avut abateri disciplinare. Cursul va fi creditat cu 30 de credite.

„Acest lucru este binevenit pentru directorii de ingrijiri, deoarece ei au un rol important în echipa de conducere a spitalelor. Chiar dacă nu toată lumea întelege acest lucru, directorul de ingrijiri poate să ajute foarte mult managerul spitalului. În Uniunea Europeană, directorul de îngrijiri are aproape cel mai important rol, ştiind tot ce se întâmplă cu bolnavul de la internare şi până la ieşirea acestuia din spital”, a declarat Liliana Iordache, președintele OAMMR.

De asemenea, reprezentanții Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar au fost de acord ca instituția să organizeze și cursuri de obținere de competențe și specializări, însă modalitatea de desfășurare a acestor cursuri va fi pusă la punct la o întâlnire viitoare cu OAMMR.

Sursa: oamr.ro