BUCUREȘTI:. Detalii suplimentare privind eliberarea actelor necesare pentru cei care doresc să lucreze în UE

Pentru eliberarea certificatelor şi adeverintelor necesare recunoaşterii în celelalte state membre UE, a titlurilor de calificare dobândite în România în profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist şi moaşă se vor depune copiile legalizate ale documentelor solicitate. Ridicarea certificatelor sau adeverinţelor solicitate se poate face şi de către alte persoane, dacă sunt împuternicite

Pentru eliberarea certificatelor şi adeverintelor necesare recunoaşterii în celelalte state membre UE, a titlurilor de calificare dobândite în România în profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist şi moaşă se vor depune copiile legalizate ale documentelor solicitate.

Ridicarea certificatelor sau adeverinţelor solicitate se poate face şi de către alte persoane, dacă sunt împuternicite prin procură notarială.

În cazul celor care au depus, până la data de 19.01.2007, copii nelegalizate, la eliberarea certificatelor sau adeverinţelor solicitate se vor prezenta documentele originale.

Sursa: Ministerul Sănătății Publice – Biroul de presă