BUCUREŞTI:. Cabinetele asistenţilor medicali şi moaşelor, aproape să devină realitate

BUCUREŞTI:. Cabinetele asistenţilor medicali şi moaşelor, aproape să devină realitate

Asistenţii medicali şi moaşele din România îşi vor putea, în sfârşit, exercita profesia în regim independent. Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul propriu, la secţiunea „Transparenţă decizonală”, un proiect de Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1454/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, de moaşă şi de

Asistenţii medicali şi moaşele din România îşi vor putea, în sfârşit, exercita profesia în regim independent.

Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul propriu, la secţiunea „Transparenţă decizonală”, un proiect de Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1454/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical în regim independent.

Conform prevederilor Ordinului MS nr. 1454/2014, cabinetul de practică independentă trebuie înregistrat la direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti în Registrul judeţean al asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali din România.

„Având în vedere faptul că nu a fost aprobat un model al registrului judeţean al asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali din România, al certificatului de înregistrare a cabinetului de practică independentă şi al anexei la certificatul de înregistrare, prevederile legale privind exercitarea profesiei în regim independent nu pot fi puse în aplicare.”, se precizează în referatul Ministerul Sănătăţii.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise, până la 25 martie 2017, pe adresa: propuneri@ms.ro. Persoana de contact este Mircea Timofte, telefon 021/3072612.

Documente ataşate:

Referat aprobare
Ordin
Anexa 4
Anexa 5
Anexa 6
Anexa 7

Text: Marius Asăndulesei
Foto: vancouversun.com