BUCUREŞTI:. Bebeluşii de la Maternitatea Giuleşti au murit din cauza neglijenţei. Motivarea deciziei

Incendiul de la maternitatea Giuleşti, care a omorât şase bebeluşi, s-a produs din cauza neglijenţei angajaţilor spitalului, se arată în motivarea condamnării. Asistenta, considerată principala vinovată pentru că i-a lăsat singuri pe bebeluşi, ar fi pierdut vremea căutând şerveţele, iar funcţionarii publici nu şi-au respectat obligaţiile de serviciu, susţin judecătorii. Asistenta Florentina Cîrstea a primit

Incendiul de la maternitatea Giuleşti, care a omorât şase bebeluşi, s-a produs din cauza neglijenţei angajaţilor spitalului, se arată în motivarea condamnării. Asistenta, considerată principala vinovată pentru că i-a lăsat singuri pe bebeluşi, ar fi pierdut vremea căutând şerveţele, iar funcţionarii publici nu şi-au respectat obligaţiile de serviciu, susţin judecătorii.

Asistenta Florentina Cîrstea a primit doi ani şi două luni de închisoare cu executare pentru că a părăsit salonul în care erau bebeluşii. În plus, după ce au audiat mai mulţi martori, judecătorii au considerat că asistenta şi-a pierdut timpul în alte saloane.

Electricianul Gigel Oprea a primit şi el o condamnare de doi ani de închisoare cu executare pentru neglijenţă în serviciu.

Tot pentru neglijenţă a fost condamnat şi şeful Serviciului Tehnic, Vasile Dima. El a primit însă o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

Fostul manager al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, a fost obligat să plătească o amendă penală de 6500 de lei pentru că nu a luat măsurile de securitate în muncă.

În urma incendiului care a izbucnit în 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti, trei bebeluşi au murit arşi de vii. Alţi trei s-au stins câteva zile mai târziu, din cauza rănilor foarte grave. Cinci nou-născuţi au supravieţuit.

Condamnările, care nu sunt definitive, au venit la trei ani de la devastatorul incendiu.

Text şi video: tvr.ro