BARCELONA:. Asistent medical ieşean, la Congresul ICN

BARCELONA:. Asistent medical ieşean, la Congresul ICN

În Capitala Cataloniei debutează, mâine, lucrările Congresului Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN). Sub deviza ”Nurses at the forefront transforming care” („Asistenţii medicali în fruntea transformării îngrijirilor”), Congresul reuneşte sute de specialişti în nursing din întreaga lume. Din delegaţia Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaselor şi Asistenţilor Medicali din România face parte şi Dana-Nicoleta Mihai, asistent medical

În Capitala Cataloniei debutează, mâine, lucrările Congresului Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN).

Sub deviza ”Nurses at the forefront transforming care” („Asistenţii medicali în fruntea transformării îngrijirilor”), Congresul reuneşte sute de specialişti în nursing din întreaga lume.

Din delegaţia Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaselor şi Asistenţilor Medicali din România face parte şi Dana-Nicoleta Mihai, asistent medical licenţiat in cadrul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi.

Ea a câştigat, în iulie 2016, una dintre cele trei burse oferite de OAMGMAMR pentru participarea la Congres, cu lucrarea „Asistentul medical – centrul echipei de prelevare/transplant os-tendon”.

Congresul ICN se desfăşoară până pe 1 iunie, iar principalele sale obiective sunt:

* De a demonstra şi promova contribuţia asistenţei medicale la politici de sănătate informate şi durabile

* De a sprijini contribuţia asistenţei medicale la îngrijirile de sănătate bazate pe dovezi şi de a încuraja abordările de rezolvare a problemelor privind nevoile prioritare ale sănătăţii.

* De a oferi oportunităţi pentru un schimb aprofundat de experienţă şi expertiză în cadrul şi dincolo de comunitatea internaţională de nursing.

International Council of Nurses (ICN) a fost înfiinţat în 1899. La ora actuală, din federaţie fac parte peste 130 de organizaţii de reglementare profesională.

Pentru detalii, accesaţi pagina Congresului ICN.

OAMGMAMR-IASI
ADMINISTRATOR
PROFILE