BACĂU:. Încălcare grosolană a Legii spitalelor

Intrată în vigoare la 1 martie 2004, Legea Spitalului prevede ca Ordinul Asistenților Medicali din România să aibă câte un reprezentant în Consiliile de Administrație ale unităților sanitare. Biroul Executiv al OAMR a validat propunerea ca reprezentantul filialei Bacau în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență să fie Minodora Chicea. Colegiul Medicilor Bacău

Intrată în vigoare la 1 martie 2004, Legea Spitalului prevede ca Ordinul Asistenților Medicali din România să aibă câte un reprezentant în Consiliile de Administrație ale unităților sanitare.

Biroul Executiv al OAMR a validat propunerea ca reprezentantul filialei Bacau în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență să fie Minodora Chicea. Colegiul Medicilor Bacău a sesizat OAMR că directorul Spitalului, Leonard Roșu, a intervenit în ședința Consiliului Județean al OAM.

„Alegerea reprezentantului în CA al Spitalului Județean de Urgențe Bacău […] s-a făcut cu încălcarea gravă a prevederilor din […] Statutul OAMR, prin imixtiunea directorului general al Spitalului Județean de Urgență Bacău, dr. Roșu Leonard, în sensul unor presiuni și amenințări incalificabile în relația angajator-angajați”. Documentul mai precizează că „sub teroare, cei prezenți (la limită) au votat ca reprezentant al OAMJ pe actualul director de îngrijiri medicale din spital, respectiv as. Jicmon Natalia”.

În urma sesizării din partea Colegiului Medicilor Bacău, OAMR a încercat să rezolve situația. „Am trimis trei adrese la DSP Bacău și la Spitalul Județean, în care precizam persoana nominalizată de filiala locală pentru a face parte din Consiliul de Administrație al unității. Nici una nu a fost însă luată în seamă și, în consecință, ne-am adresat ministrului Sănătății”, a precizat Liliana Iordache, președintele OAMR.

Ea a mai declarat că Ministerul Sănătății a solicitat DSP Bacău să rezolve situația, iar directorului Spitalului Județean i s-a cerut notă explicativă pentru cele întâmplate. OAMR așteaptă ca legea să fie aplicată și respectată, în caz contrar luându-se în calcul apelul la Justiție.