A intrat in vigoare legea spitalelor

A intrat in vigoare legea spitalelor

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Spitalelor, la 1 martie 2004, în organizarea sistemului sanitar s-a produs o schimbare radicală. Din consiliile de administrație ale spitalelor vor face parte, în premieră, alături de reprezentanții Colegiului Medicilor, administrației locale, Direcției de Sănătate Publică, și un reprezentant al Ordinului Asistenților Medicali. „Legea spitalelor este foarte importantă

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Spitalelor, la 1 martie 2004, în organizarea sistemului sanitar s-a produs o schimbare radicală.

Din consiliile de administrație ale spitalelor vor face parte, în premieră, alături de reprezentanții Colegiului Medicilor, administrației locale, Direcției de Sănătate Publică, și un reprezentant al Ordinului Asistenților Medicali.

„Legea spitalelor este foarte importantă pentru asistenții medicali deoarece și ei vor avea un cuvânt important de spus în managementul instituțiilor sanitare. Practic, ceilalți factori de decizie vor trebui să țină cont și de părerea noastră. La începutul anului, am avut o întâlnire cu conducerea sindicatului Sanitas, punându-ne de acord asupra obiectivelor și strategiilor în apărarea profesiei de asistent, a drepturilor pacienților și în interesul sistemului sanitar în ansamblu”, a subliniat Liliana Iordache, președinte OAMR.

Precizăm că din consiliile de administrație ale unităților medicale mai fac parte, în calitate de observatori, și reprezentanții sindicatului Sanitas.

Foto: whh.nhs.uk