PAŞCANI:. A 16-a promoţie de asistenţi medicali

PAŞCANI:. A 16-a promoţie de asistenţi medicali

A 16-a promoţie de asistenţi medicali a absolvit cursurile Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani. Liliana Pintilie, preşedintele Filialei Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, a participat, astăzi, la festivitatea de absolvire. La eveniment au fost prezenţi absolventi, cadre didactice, părinţi. Au

A 16-a promoţie de asistenţi medicali a absolvit cursurile Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani.

Liliana Pintilie, preşedintele Filialei Iaşi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, a participat, astăzi, la festivitatea de absolvire.

La eveniment au fost prezenţi absolventi, cadre didactice, părinţi.

Au fost înmânate diplome de absolvire, pentru rezultate excepţionale şi de mulţumire pentru profesori.

Liliana Pintilie a primit Diploma de Onoare „în semn de înaltă recunoştinţă pentru profesionalismul şi implicarea în dezvoltarea şi afirmarea învăţământului particular preuniversitar românesc”.

Preşedintele OAMGMAMR Iaşi a subliniat, în alocuţiunea sa, că profesia de asistent medical este una nobilă.

„Este o profesie în care trebuie să fii empatic, să ai abilităţi speciale şi să simţi ceea ce simte şi pacientul, întotdeauna trebuie să ne transpunem. Şi, mai ales, este o profesie dinamică. Absolut tot timpul trebuie să învăţaţi, să vă perfecţionaţi, să nu vă rezumaţi la informaţiile pe care le-aţi primit în timpul şcolii. Şi după şcoală ne vom întâlni la cursurile de perfecţionare. Sunt convinsă că, fiind o generaţie tânără, vă veţi implica în activităţile Ordinului Asistenţilor Medicali. (…) Ne perfecţionăm şi ne modernizăm, dar avem nevoie de dumneavoastră.”, a spus Liliana Pintilie.

La rândul său, Gabriela-Cristina Aissiou, reprezentant OAMGMAMR Iaşi la Spitalul CF Paşcani, a precizat că elevii au asimilat noţiuni teoretice, şi-au dezvoltat abilităţi practice, fundamentale în cariera de asistent medical.

În încheierea festivităţii de absolvire, Liliana Pintilie şi viitorii asistenţi au rostit Jurământul Asistentului Medical.

Ascultă:
Fragment alocuţiune Liliana Pintilie
Declaraţie Gabriela-Cristina Aissiou

VIDEO: BIT TV – NO COMMENT 29 IUNIE 2017 – O nouă generaţie de absolvenţi la Şcoala Postliceală Sanitară
Foto: Marius Asăndulesei / OAMGMAMR Iaşi

Urmareste-ne pe Facebook